Testimonials

Zo hoor je het ook eens van een ander:

“Hoi Lysan, nog heel hartelijk bedankt voor de fijne lessen die je aan onze dochter hebt gegeven! Ze is altijd met plezier naar je toe gegaan en kwam altijd weer zingend thuis! Ze was ook echt verdrietig van het afscheid nemen, ze vertelde nog dat ze zich altijd zo veilig voelde bij jouw lessen, ze kon zo zichzelf zijn. Ze vindt de manier waarop je lesgeeft heel fijn en prettig. En ze gaat je ook wel missen, maar ik verwacht dat de nieuwe studie haar volledig zal gaan opslokken. Al heb ik gezegd dat ze altijd een paar lessen kan nemen als ze daar zin in heeft.”

S.B.

“In mijn leven heeft zingen altijd een grote plaats ingenomen en naast het deelnemen aan een koor, heb ik ook altijd zanglessen genomen. Er is veel verschil tussen de manier van zangles geven. Soms stond ik zelfs met lichte angst voor mijn leraar, bang dat ik het weer fout zou doen. 

De zangles bij Lysan is letterlijk en figuurlijk een verademing. Ze gebruikt in haar zanglessen verschillende methodes, waardoor het gewenste effect bereikt kan worden. Op een ontspannende manier start ze met de oefeningen, waardoor de stembanden worden ‘opgewarmd’ voor het repertoire wat je graag wil zingen. Daarover is ook overleg, waardoor ik altijd met plezier heb gezongen. Als ik na afloop naar huis ga, voel ik me ook altijd energieker.”

Violet

“Naa nee nie nuu noo. Ha-le-lu-ja. Ping-pang-pong. Zo, de stembanden zijn warm, het zingen kan beginnen. O nee, eerst nog even samen lachen want dat ontspant en een ontspannen lichaam vormt een mooie klankkast. Hoe gaat dat eigenlijk, ontspannen zingen? Dat wordt door Lysan duidelijk gemaakt met een mooi beeldend verhaal. Waar we dan weer om moeten lachen en dat is weer goed voor de ontspanning. 
– Zomaar een moment uit een zangles. Lysan combineert humor met ‘zijn’. Zijn wie je bent en hoe je bent en van daaruit zingen. Onderweg naar het vinden van ‘jouw stem’, kom je van alles tegen wat je kunt gebruiken om je stem te verbeteren. Waardevol, verrassend, leerzaam en gezellig!”

Monique Willemsen, sopraan

“Ik zing nog maar een jaar bij een koor en heb pas een paar maanden les van Lysan.

Wat ik zo ontzettend knap vind, is dat zij, met in mijn ogen hele kleine aanwijzingen, mijn stem echt anders laat klinken. En dat ze ook direct hoort dat ik iets anders met mijn stem doe. Nu snap ik ook waarom zangdocenten eerst een jarenlange  studie doen. Ja, ik denk dat ik nog wel even voort kan met de lessen van Lysan.”

Herman van Rooijen, tenor

“Begon het drie jaar geleden met de uitdaging aangaan om te leren zingen, inmiddels zijn we zo ver, dat mijn stem zich ontwikkelt. En nog steeds ga ik na elke les met een heerlijk gevoel weg. Zingen is bevrijdend! Het maakt je blij. En dat komt zeker door de aanpak van Lysan. Ze laat je in je waarde, let steeds op je eigen ontwikkeling en niveau en stimuleert op een prettige manier. Een aanrader voor elke stem, maar zeker ook voor mannen.” 

Gertjan Portengen

“Of Lysan de beste zangeres is waar ik ooit les van heb gehad? Dat durf ik niet te zeggen. Maar wat ik wel weet, is dat ze het beste uit mij en mijn stem weet te halen, en dat is waar zangles voor mij om draait. Lysan voelt perfect aan wat ik nodig heb en daagt mij uit om zowel technisch als expressief op een steeds hoger niveau te komen.”

sopraan, klassiek geschoold, 37 jaar

“Wat ik fijn vond aan de lessen bij Lysan is niet alleen dat mijn stem zich goed ontwikkelde, maar ook dat ik er altijd ontspannener wegging dan ik kwam. Zo werd het groeien en uitrusten tegelijk.”

Erna Harthoorn, oud-leerling, 8 jaar les gehad