Andere lesvormen

Coaching

 

Coaching van (semi)professionele zangers in voorbereiding op een concert of opnamesessie. Hierbij breng je zelf een te zingen liederenprogramma mee. Ook je eigen begeleider is welkom. We zullen naast technische en expressieve aspecten van het te zingen materiaal ook intensief stilstaan bij podiumpresentatie.

 

Stemvorming/stemcoaching   

Speciaal voor professionele sprekers. Voor wie dagelijks urenlang spreekt of regelmatig lezingen geeft, worden bijzondere eisen gesteld aan het stemgebruik. Door middel van zingen kan hier op een plezierige en effectieve manier aan gewerkt worden.

Toelatingsexamen

Voorbereiding op een toelatingsexamen voor het conservatorium. We stellen desgewenst samen het te zingen programma vast, en richten ons bij het instuderen mede op de speciale situatie die een toelatingsexamen vormt voor de zanger.

Muziek in de middeleeuwen

Een les voor de basisschool 

Nieuw in het aanbod is een les voor de laagste groepen van de basisschool (groep 1 t/m 5), waarin de kinderen kunnen kennismaken met de muziek uit de Middeleeuwen. Een tijd waarin nog geen radio, cd-speler of Spotify bestond en je muziek en instrumenten zelf moest maken. Aan bod komen onder andere de verschillende soorten musici (minstreel, troubadour, speelman), instrumenten en muziekvormen (ballade, danslied, kerkgezang). Uiteraard met vooral veel luistervoorbeelden.

Lysan zingt niet alleen maar bespeelt ook de kleine harp, blokfluit en divers klein slagwerk. Dat alles gepresenteerd in Middeleeuws kostuum.

Er is veel gelegenheid voor de kinderen om zelf mee te doen (klappen, stampen, eenvoudige refreintjes meezingen) waardoor ze de muziek zelf kunnen ervaren.

Waar nodig kan de aangeboden stof worden aangepast aan leeftijdsniveau en schoolcultuur. De les duurt 30 – 45 minuten, en kan in overleg naar wens worden uitgebreid. Ook is het mogelijk dat de klassen van tevoren uitgereikte liedjes al zelf instuderen, zodat het meedoen nog actiever kan worden.

Neem vooral contact op voor nadere informatie.

 

Stemtest of stemdiagnose   

Voor een stemtest of stemdiagnose is het mogelijk een eenmalige afspraak met me te maken. Hierin kan ik samen met jou nagaan wat voor stemsoort je hebt als je in een koor wilt gaan zingen, of wat je met een specifiek stemprobleem zou kunnen aanvangen.

Teambuilding  

Tevens is het mogelijk om in uw bedrijf middels stemvorming aan teambuilding te werken. Ook, of misschien zelfs juist, voor mensen die nooit gezongen hebben, kan dit nieuwe perspectieven openen, nieuwe kanten van zichzelf laten zien. Er wordt gewerkt aan de hand van eenvoudig repertoire dat ook voor ongeoefende zangers toegankelijk is.

Samen zingen wordt zo een laagdrempelige manier om zonder voorkennis gezamenlijk iets tot stand te brengen, en werkt positief op de onderlinge verbondenheid.

En verder…  

Er zijn vele andere vormen van coaching denkbaar. Overleg is altijd mogelijk. Schroom daarom niet om met al je vragen of ideeën contact met mij op te nemen.